Prim Aviator - limitovaná edice

Jak již napovídá samotný název odkazující na letce, limitovaná edice PRIM Aviator vychází z modelové řady sport a je věnována československému letectvu. Model je určen všem leteckým nadšencům jak civilních letadel, pozorovacích letadel, tak i sportovních či historických kousků.
Inspirovali jsme se designem palubních hodin. Ciferník ve světlém nebo tmavém provedení a hlavně velké arabské číslice na indexech opatřené luminiscencí zajišťují perfektní čitelnost za všech světelných podmínek. A luminiscenční trojúhelník na otočné lunetě? Jeho příběh a důvod pro jeho umístnění je prostý. Stejně jako potápěči při ponoru, tak letec při vzletu měl potřebu odečítat. Odečítat, kdy mu dojde dech, tedy palivo. Například Homberegerův Messerchmitt 109 Bf měl při plné palivové nádrži palivo na 80 minut letu. Takže nastavení doby vzletu na minutové ručce bylo pro hladký průběh operace velmi žádoucí.

U hodinek PRIM Aviator jsme se rozhodli využít moderní vzhled s pilot prvky. Hodinky jsou tak atraktivním doplňkem každého muže. Na designu hodinek pracovali designéři našeho studia, kteří pečlivě vybírali barevné kombinace a materiály pro tento nadčasový model. Zpracování hodinek zaujme všechny kolem Vás a zanechá opravdový dojem. Pilotní výrazné dynamické prvky jsou patrné na přední straně jednoduchého, ale propracovaného číselníku v tmavé nebo světlé barvě v kombinaci s navrženými ručkami.

Limitovaná edice PRIM Aviator je osazena kvalitním švýcarským kalibrem Sellita SW 290-1. Tento elegantně sportovní model s výraznými luminiscenčními čísly a keramickou lunetou chrání nejdokonalejší antireflexní safírové sklíčko. Samotná keramická luneta je doplněna minutami s tradičním pilot trojúhelníkem a čárky připomínající umělý horizont. Limitovaná série 50 kusů v modro bílé verzi a 50 kusů černo hnědé.

Pouzdro je vyrobeno z ušlechtilé nerezové oceli 316L, dále upravené kartáčováním a leštěním. Samozřejmostí je šroubovací korunka doplněna symbolem PRIM. Model je osazen originálními ručkami mečovitého tvaru se silnou luminiscenční vrstvou, které k tomuto modelu bezvýhradně patří. Tvar meče vypadá na hodinkách velmi energeticky a mocně. Tento model sportovních hodinek je označen a testován na 10 ATM.

Designéři se inspirovali tradiční tématikou pilotních hodinek s výraznými prvky arabských čísel, které jsou díky dokonalé luminiscenční vrstvě čitelné i za ztížených podmínek. Číselník s vnější minutovou stupnicí umocňuje sportovní vzhled tohoto modelu. Hodinky jsou uzavřeny nerezovým víčkem s popisem limitované série a svým výrobním číslem. Dominantou zadního průzoru zůstává dvouplošník, odkazující na počátky československého letectví. Zachován zůstal také detail pracujícího strojku hodinek a rotoru s označením PRIM AUTOMATIC.

Kolekci si můžete prohlédnout zde: