Seiko SRPK39K1 Bruce Lee Limited Edition

Seiko 5 Sports oslavuje 55 let existence limitovanou edicí legendárního Bruce Leeho

Kolekce Seiko 5 Sports, která byla poprvé představena v roce 1968, přinesla milovníkům hodinek po celém světě odolné a spolehlivé mechanické hodinky. U příležitosti 55. výročí této kolekce představuje Seiko limitovanou edici, která vzdává hold hongkongsko-americkému filmovému herci Bruceovi Leemu, který hodinky 5 Sports nosil během svého života. Tyto pamětní hodinky vzdávají hold jeho četným úspěchům jako mistra bojových umění, herce a kulturní ikony.

Bruce Lee se narodil v San Franciscu a byl filmovým hercem, mistrem bojových umění, režisérem a učitelem, jehož kariéra sahala napříč kontinenty. Stal se mezinárodní hvězdou díky hitu „Velký šéf“ (1971), ale tragicky zemřel v pouhých 32 letech při natáčení filmu „Drak přichází“ (1973). Lee, všestranný tvůrce a odborník na bojová umění, založil Jeet Kune Do, což v překladu znamená "Cesta zadržující, dvojité pěsti". Jeho dílo stále přitahuje fanoušky z celého světa.

 

Na číselníku hodinek je vyobrazen drak, kterého Lee nakreslil ještě za svého života. Na lunetě jsou znaky, které představují ducha Jeet Kune Do, a věta, která v překladu znamená "Nepoužívat žádný způsob jako způsob, nemít žádné omezení jako omezení".

Černý kožený řemínek se stříbrným prošíváním evokuje typ oděvu, který se nosí při kung-fu. Na jeho vnitřní straně je stejný dračí vzor jako na číselníku. K hodinkám se dodává také přídavný nylonový řemínek v designu ikonické žluté teplákové soupravy, kterou Lee nosil.

 

Hodinky pohání kalibr 4R36 a nabízejí voděodolnost 100 m. Sklíčko hodinek je z materiálu Seiko Hardlex a pouzdro z nerezové oceli je opatřeno černou povrchovou úpravou „hard coating", což zvyšuje odolnost hodinek. Na zadní straně pouzdra je vyobrazen symbol podstaty Jeet Kune Do, který vychází ze symbolu jin-jang s označením „Limited Edition" spolu se sériovým číslem. Hodinky jsou dodávány ve speciálně navržené prezentační krabičce s Leeho podpisem.      

Limitovaná edice Seiko 5 Sports 55th Anniversary Bruce Lee Limited Edition bude k dostání od října 2023 v buticích Seiko a u vybraných maloobchodních partnerů po celém světě v omezeném počtu 15 000 ks.

 

                           

SRPK39K1

Seiko 5 Sports 55th Anniversary

Bruce Lee Limited Edition – SRPK39K1


Kalibr 4R36

Pohon: Automatický

Frekvence: 21 600 vibrací za hodinu (6 kmitů za sekundu)

Rezerva chodu: cca 41 hodin

Počet kamenů: 24

Odolnost vůči magnetizmu: 4 800 A/m

 

 

Specifikace:

 

Pouzdro z nerezové oceli s povrchovou úpravou „hard coating“

Kožený řemínek (+ nylonový řemínek)

Sklíčko Hardlex

Průhledné šroubovací zadní dýnko

Voděodolnost: 100 m

Průměr: 42,5 mm, výška 13,4 mm

Limitovaná edice: 15 000 kusů

Odkaz na hodinky zde: