Troje nové potápěčské hodinky Prospex

Moře, led a osvědčená výdrž. Troje nové potápěčské hodinky vrací Prospex zpět k jeho polárním kořenům.

Design Heritage s ciferníky, které mají texturu a barvu ledovcového ledu

Pověst Seiko jako spolehlivých a odolných potápěčských hodinek byla vytvořena v 60. a 70. letech 20. století, kdy si je vybrali dobrodruzi a výzkumníci na výpravy na severní a jižní pól. Dnes Seiko do kolekce Prospex uvádí moderní reinterpretace tří legendárních potápěčských hodinek z tohoto období, které čerpají svou designovou inspiraci z ledovců, které tito průkopníci viděli a které formují krajinu a mořské krajiny Arktidy a Antarktidy. Každý z nich má ciferník, který evokuje jiný odstín ledovcového ledu, od sytě modré po bílou.


Inspirováno prvními potápěčskými hodinkami Seiko, které byly vytvořeny v roce 1965

Síla a krása polárních ledovců jsou dokonale zachyceny ve složitě vzorovaných číselnících. Hodinky s tmavě modrým ciferníkem jsou založeny na prvních potápěčských hodinkách Seiko z roku 1965, které prokázaly svou spolehlivost při použití členy Japonské antarktické výzkumné expedice v letech 1966 až 1969.


1968 znovu navštíveno, ve dvou tónech ledově modré

Světle modrý ciferník a tmavší modrý rámeček zdobí novou interpretaci významných potápěčských hodinek z roku 1968, které byly prvními hodinkami Seiko s vodotěsností 300 m a automatickým strojkem s 10 takty.


Re-interpretace hodinek, které nosila Naomi Uemura v 70. letech

Bílý ciferník je zapouzdřen ve stejně výrazném tvarovaném pouzdře jako klasika z roku 1970, která prokázala svou sílu a odolnost, když ji nosil japonský dobrodruh Naomi Uemura v letech 1974 až 1976, když absolvoval 12 500 km sólo běhu se psím spřežením z Grónska na Aljašku. .

Všechny tři hodinky jsou poháněny osvědčeným kalibrem Calibre 6R35, který poskytuje rezervu chodu 70 hodin. Jsou vodotěsné do 200 metrů a jsou prezentovány na ocelových náramcích s bezpečnými sponami a nástavci. Pouzdra mají supertvrdou vrstvu a krystaly jsou ze safíru s antireflexní vrstvou na vnitřním povrchu pro zajištění vysoké čitelnosti z každého úhlu. Všech dvanáct indexů má velkorysou vrstvu Lumibrite, stejně jako ručičky, pro maximální čitelnost ve tmě.